Otepää triatlon oli CREO Eesti Triatloni karikasarja seitsmes etapp, kus oli kohal ligi 600 triatleeti. Ühtlasi jagati erinevatele vanuseklassidele Baltimaade meistrivõistluste medaleid. Otepää triatlon on tuntud oma imelise ujumisraja ja mägisema ning tehnilisema rattaraja poolest.

Päev algast supersprindidistantsiga (375m ujumist, 10km rattasõitu, 2,5km jooksu), millest võtsid osa juuniorid, noorte A ja B vanuseklassi võistlejad ning harrastajad. Eesti noortele pakkusid tugevat konkurentsi naaberriikide sportlased nii Soomest, Lätist kui Leedust. Ujumisdistantsilt saabus esimesena Sander Aavik (Ujumise Spordiklubi). Sander suutis oma edu rattadistantsil hoida, kuid väga hea jooksu teinud Gregor Rasva jooksis Sandrist mööda ning kindlustas omale distantsivõidu. Gregorile ja Sandrile järgnes kolmandana juunioride vanuseklassis võistlev Kaspar Lepp (Tabasalu Triatloniklubi). Neidude arvestuses võttis võidu Mari Mai Ruus (Ujumise Spordiklubi). Talle järgnesid Liis Kapten (21 CC/Tr1Hards) ja Ugne Pauryte (Panevežio SC).

Lastedistantsil (150m ujumist, 4km rattasõitu ja 1km jooksu) oli osalejaid samuti kõikidest Balti riikidest. Distantsi kiireim tüdruk oli Beate Jansone (Aquatics). Lätlannale järgnesid Adele Roop (Ujumise Spordiklubi) ja teine lätlanna Karolina Bulko (Aquatics). Poistest võitis Karl-Eric Ott (Ujumise Spordiklubi) Kalmer Kiiveri (Spordiklubi Yess) ning Gustav Karl Metspalu ees.

Standarddistantsi (1500m ujumist, 40km rattasõitu ja 10km jooksu) stardijoonele asus ca 400 sportlast mitmest erinevast riigist. Eraldi startisid eliidi sportlased, kelle hulgas oli kuus Eesti meestriatleeti ja kaks naistriatleeti. Meeste eliidi võistlusel kordus suuresti Valgas toimunud Eesti meistrivõistluste stsenaarium. Henry Räppo läks ujumise järgselt juhtima ning dikteeris võistlust lõpuni. Kiire esimese vahetusalaga suutis Kevin Vabaorg tõusta teisele kohale ja hoida seda lõpuni. Kolmandana rattarajalt tulnud Johannes Sikk säilitas samuti oma positsiooni lõpuni. Henry, Kevin ja Johannes olid ka eelmisel aastal samas järjestuses Baltimaade meistrivõistluste esikolmikus.

Naistest võitis lätlanna Baiba Medne. Baibale järgnesid leedulanna Inga Paplauske ja eestlanna Anette Zukker.

CREO Eesti Triatloni karikasari jätkub kolme nädala pärast Elva triatloniga. Nädal enne seda toimub Eesti suurim triatlonifestival IRONMAN Tallinn ja IRONMAN 70.3 Tallinn, mille käigus jagatakse ka Eesti meistrivõistluste medalid.

TULEMUSED

Tekst: ETL
Foto: Mallor Malmre