Nädalavahetusel peeti Tallinnas ja selle lähiümbruses suured triatlonivõistlused IRONMAN Tallinn ja IRONMAN 70.3 Tallinn. IRONMAN 70.3 Tallinna raames toimusid ka poolpika distantsi Eesti meistrivõistlused. Kui laupäeval täispika triatloni ajal ilm osalejaid väga ei hellitanud, siis pühapäevaks oli ilmataat suurem triatlonisõber.

IRONMAN 70.3 Tallinnal oli eestlaste osakaal suur, sest paljud soovisid omale Eesti meistrivõistluste medalit. Kui meestest oli favoriidina stardis Kevin Vabaorg, siis naistest oli eestlaste seast raske favoriiti välja tuua. Kevin suutis talle pandud võidusoosiku staatusega ilusti hakkama saada ning võitis kindlalt IRONMAN 70.3 Tallinna võistluse. Kevinile järgnesid eestlastest Timmo Jeret ja Pirmin Tamm.

Kevin sõnas pärast võistlust:

Jäin kalipso selga panekuga pisut toppama ja olin viies-kuues mees, kes vette läks ja pidin seetõttu natuke ümber ujuma. Veest sain välja turvalise vahega. Rattas oli eesmärk sõita sama või kiirem aeg kui eelmisel aastal. Kuna tuul tegi 360-kraadise pöörde, siis ratta teine pool oli isegi kiirem, see mulle meeldis. Jooksu esimene ring oli hea, nagu oleks standarddistantsi 10 kilomeetrit jooksnud, aga 12. kilomeetril hakkasid reied märku andma, et ei taha varsti enam koostööd teha. Jooksul oli tugev lihasvalu, nagu läheksid lihased krampi. Jooksurajal olin sunnitud kolm korda seisma jääma, et jalgu veidi mudida. Edumaa oli turvaline ja võit tuli koju! Mina olen õnnelik!

Naiste võistlus oli tasavägisem ja kindlat liidrit ei kujunenud koheselt välja. Hea jooksu teinud Liisa Kull tõusis eestlaste seas võistluse võitjaks. Liisale järgnesid Relika Toome ja Anette Zukker.

Liisa kokkuvõte enda võistlusest:

“Läksin võistlema väikese mahu pealt ega osanud suuri ootusi seada. Samas teadsin, et jooksujalg on hea. Pelgasin vaid kogu distantsi pikkust. Ujumise osas tegin oma soorituse ära, midagi hiilgavat mitte. Samas rattal suutsin pigistada korraliku keskmise välja ja jooks õnneks ei kannatanud ka kuidagi. Pigem üllatas mind kiire ja ühtlase tempo hoidmise võimekus. Olen tulemusega rohkem kui rahul ja üliõnnelik Eesti meistritiitli üle.”


IRONMAN Tallinna võistluse parimad eestlased olid naistest Liis Rametta, Adele Rüütel ja Ursel Velve ning meestest Matt Rammo, Tanel Taal ja Kristjan Silvet.

TULEMUSED

Tekst: ETL
Foto: Mallor Malmre